Sonia Delaunay

(OBS: dette arrangement er afholdt, og det er ikke længere muligt at tilmelde sig)

Foredrag om avantgardekunstneren Sonia Delaunay (1885-1979) efterfulgt af en fælles museumstur til Louisiana, der byder på massevis af kunstnerens tekstile værker.

Siden Sonia Delaunay i 1910’erne – som en del af det kunstneriske avantgardemiljø i Paris – var med til at gøre op med samtidens naturalistiske udtryk og udvikle den abstrakte kunst, har hun igennem sit liv arbejdet ud fra et ønske om at modernisere ikke bare kunsten, men kulturen i bred forstand. Hendes farvestrålende kunst indbefattede malerier, kostumer og ikke mindst vævede, trykte og broderede tekstiler. Louisiana har for tiden en udstilling med kunstneren, og i den forbindelse har jeg arrangeret et foredrag om kunstneren efterfulgt af et fælles besøg til museet.

Til dette foredrag dykker jeg ned i Sonia Delaunays spændende liv og virke og du vil blive klogere på hendes fascinerende tilgang til kunst, farver og tekstiler. På den fælles museumstur vil vi sammen se den flotte udstilling, hvor jeg vil sætte fokus på forskellige værker, som repræsenterer de 3 fag væv, tryk og broderi – og som derfor er ekstra interessante for alle tekstil-entusiaster. Så glæd dig til 2 dage, hvor du sammen med andre kan blive klogere på Sonia Delaunay og opleve denne særegne kunstners værker i Louisianas smukke rammer.

Arrangementet afholdes over to tirsdage

Begge dage kl. 17.00 til ca. kl. 19.00

Foredraget afholdes tirsdag d. 31. maj 2022 på Statens Værksteder for Kunst (Strandgade 27B, 1401 København K)

Det fælles museumsbesøg finder sted tirsdag d. 7. juni 2022 på Louisiana (Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk)

(OBS: dette arrangement er afholdt, og det er ikke længere muligt at tilmelde sig)